Hudroller Manual

Hudroller Manual

Innehållsförteckning:

 1. Vad är en Hudroller och vad används den till?
 2. Vad händer med huden när man använder en Hudroller?
 3. Vilken nållängd ska jag välja på min Hudroller?
 4. Hur använder man en Hudroller?
 5. Hur ofta ska jag använda min Hudroller?
 6. Hur hårt ska jag trycka när jag rollar?
 7. Övriga frågor

 

1. Vad är en Hudroller och vad används den till?

Det är ett behandlingsredskap som blivit väldigt populärt det senaste årtiondet. Många kvinnor och män använder Hudrollers för att behandla olika typer av hudbesvär, t ex. acneärr, bristningar, celluliter, ärr, rynkor, pigmentfläckar, solfläckar, hudförnyelse och anti-aging. Hudrollers använder sig av mikronålar för att stimulera hudens produktion av kollagen och elastin. De små mikronålarna penetrerar huden och skapar små hål och öppnar porerna under en kort tid. Kroppen reagerar då som att huden blivit skadad och drar igång produktionen av kollagen och elastin och skapar ny välmående hud.


2. Vad händer med huden när man använder en Hudroller?

När man använder en Hudroller och skapar små mikrohål i huden triggar man immunförsvaret att börja producera kollagen och elastin för att läka huden som om att det vore ett sår. Med andra ord så ”lurar” man huden att starta kroppens naturliga läkningsprocess.


3. Vilken nållängd ska jag välja på min Hudroller?

Det är viktigt att du väljer rätt nållängd beroende på vad för typ av hudbesvär du ska behandla. Här kommer en förklaring till varje nållängd.

 • Hudroller 0,2 mm: Denna storlek påverkar enbart epidermis (hudens yttersta lager). Användningsområdena för en Hudroller 0,2 mm är att öka kroppens upptagning av olika krämer, oljor och kosmetika samt att återfå spänst och lyster i huden. Ett stort plus för storleken 0,2 mm är att du kan använda den varje dag t ex. innan du applicerar dina krämer och lotions.

 

 • Hudroller 0,5 mm: En Hudroller på 0,5 mm är perfekt för behandlingar av lättare acneärr, pigmentfläckar, solfläckar och rynkor i ansiktet. Den kan med fördel också användas i anti-aging syfte. 0,5 mm är den kortaste längden på nålarna som gör att kroppen börjar producera kollagen. Den ska användas 2-3 gånger i veckan för att uppnå resultat. Efter behandlingen kommer du uppleva att huden blir röd och det varar normalt sett i ett par timmar men i vissa enstaka fall kan det hålla i upp till två dygn.

 

 • Hudroller 1,0 mm: Det är den maximala längden för kvinnor att använda i ansiktet. Män har normalt sett lite tjockare hud än kvinnor men bör vara försiktiga med att använda längre nålar än 1,0 mm i ansiktet. På kroppen kan 1,0 mm användas för att behandla små ljusa bristningar, mindre celluliter och ärr. En Hudroller med nållängd 1,0 mm ska användas en gång i veckan vid lättare behandling eller en gång varannan vecka vid kraftig behandling.  (Lättare behandling = lättare tryck och färre repetitioner. Kraftig behandling = hårdare tryck och fler repetitioner.) Huden kommer vara känslig och i vissa fall kan rodnad förekomma i upp till 3 dagar.

 

 • Hudroller 1,5 mm: Nållängden 1,5 mm rekommenderar vi att du använder vid behandling av kroppsärr, väldigt djupa acneärr, celluliter, djupare bristningar och graviditetsbristningar. Det ska dröja minst tre veckor mellan behandlingstillfällena. Detta är viktigt även om du upplever att huden har läkt tidigare än så. Man kan uppleva rodnad på huden i upp till en vecka efter genomförd behandling.

 

 • Hudroller 2,0mm: Den här storleken ska endast användas på låren eller rumpan för att behandla djupa bristningar, celluliter och ärr. Använd inte den här storleken på områden med tunn hud utan enbart på tidigare nämnda områden. Det ska dröja minst tre veckor mellan behandlingstillfällena.

 

Tryck här för att komma till storleksguiden.


4. Hur använder man en Hudroller?

Nedan följer en steg för steg guide om hur du använder en Hudroller.

 • Att tänka på: Du ska inte använda hudrollern på irriterad hud, svampinfekterade områden eller acne. Om du är osäker på din huds status ska du rådfråga en hudläkare innan användning. Om det uppstår allergi i samband med behandlingen ska du stoppa behandlingen och kontakta din hudläkare.

 

 1. Desinficera området som du ska behandla med en Rengöringsservett för att säkerhetställa en bakteriefri miljö.
 2. Om du använder smärtstillande kräm, tex Emla applicera den och låt den verka i minst 40 minuter innan du fortsätter.
 3. Återfukta behandlingsområdet med Placentakräm eller Arganolja och massera in den i huden.
 4. Koncentrera dig och stressa inte.
 5. Rulla fram och tillbaka med raka drag och ett lagom tryck. Rulla 3-4 gånger åt samma håll för att sedan byta riktning. Du ska rulla i minst fyra riktningar: vertikalt, horisontellt och diagonalt åt båda hållen. (Se bilden nedan)

 

 

 1. Återfukta det behandlade området med Placentakräm eller Arganolja du använde i steg 3 och var uppmärksam på hudutslag.
 2. Rengör din Hudroller med Hudroller rengöring. Låt den torka helt innan du lägger tillbaka den i den medföljande förpackning.
 3. Låt det behandlade området vila i minst en timme innan du utsätter det för vatten.

 

 • Viktigt efter behandlingen:
 1. Vistas inte i miljöer med extrem hetta, t ex bastun.
 2. Använd inte peeling produkter på området som behandlats inom en vecka efter behandlingen.
 3. Använd inte hudlotion med för mycket parfym för att undvika irritation.

 


 

5. Hur ofta ska jag använda min Hudroller eller Dermastamp?

När du använder en roller med storlek 0,2 mm eller 0,5 mm kan du använda den upp till två gånger i veckan. Med en Hudroller 1,0 mm kan du behandla ett område en gång varannan vecka.  Hudrollers på 1,5 mm och 2,0 mm ska du vänta minst tre veckor mellan behandlingstillfällena.

Anledningen till att det är viktigt att låta huden läka innan du påbörjar en ny behandling är att hudens läkningsprocess består av tre steg. Dessa steg fortsätter långt efter att rodnaden lagt sig så om du påbörjar en ny behandling innan läkningsprocessen är klar kan du fördröja och försämra resultatet. Det är viktigt att ha tålamod när du behandlar din hud med en Hudroller.


6. Hur hårt ska jag trycka när jag rollar?

Du börjar använda rollern på ett försiktigt sätt för att successivt öka trycket under behandlingen. Du behöver inte oroa dig för att trycka för hårt eftersom du inte kan få in nålarna längre än dess ursprungliga längd. Med andra ord kan du inte få in en nål på 1,0 mm längre än just 1,0 mm.

Den bästa indikationen på att du trycker lagom hårt är att huden bli röd efter behandlingen. Det innebär att kroppen startar sin naturliga läkningsprocess av huden. Att börja blöda lite lätt under eller efter en behandling är inte ovanligt och absolut inte farligt. Det beror helt enkelt på hur tjock din hud är som du behandlat.


7. Övriga frågor

 • Hur lång tid tar det innan man ser resultat?
 • Det varierar från person till person och vilken typ av hudbesvär man behandlar. När det gäller bristningar kan det ta flera månader innan man ser resultat medan ytligare hudbesvär behandlas snabbare. Givetivs blir resultatet bättre om behandlingen pågår under en längre period.

 

 • Ska man desinficera rollern och i så fall hur gör man?
 • Det ska du absolut göra. Enklast är att använda Hudroller rengöring för att desinficera din roller. Läs här om hur du gör.

 

 • Rekommenderar ni någon kräm eller olja innan och efter behandlingen?
 • Ja, vi rekommenderar att du applicerar Arganolja eller Placentakräm med Kollagen & Vitamin E. Försök att undvika krämer med för mycket parfym då det kan irritera huden.

 

 • Är alla era Hudrollers CE-märkta?
 • Ja, alla våra Hudrollers är CE-märkta. CE-märkningen finner du på Hudrollerns förpackning.

 

 • Kan man använda era Hudrollers mer än en gång?
 • Ja, förutsatt att man rengör och desinficerar rollern noga med Hudroller rengöring med jämna mellanrum och att det alltid är samma person som använder rollern.

 

 • Kan jag använda min roller på olika delar av kroppen?
 • Ja, så länge det är en och samma person som använder rollern kan man behandla olika områden på sin kropp. Du ska INTE använda en Hudroller på ögonlocken på grund av att huden är för tunn där.

 

 • Vad menas egentligen med 1,00mm, 1,5mm osv.?
 • Det är längden på nålarna man syftar på.

 

 • Hur länge varar en Hudroller?
 • Hur länge du kan använda samma Hudroller beror givetvis på hur ofta du använder den och hur väl du ser efter den. Våra Hudroller är av högsta kvalitet så du kommer kunna använda den under en längre period utan att behöva köpa en ny.

 

 • Är det bevisat att Hudrollers kan ta bort celluliter/bristningar och hur lång tid kan det ta?
 • Användning av Hudrollers är en allmänt beprövad behandlingsmetod mot bl.a celluliter, rynkor, ärr och bristningar m.m. Det används av kliniker och privatpersoner världen över.

 

- Vi hjälper dig att välja rätt storlek!

 

       

Ansiktsroller

Ögonroller

 

 

0,2 mm

Ansiktsroller

Ögonroller

Dermastamp

 

0,5 mm

Ansiktsroller

Ögonroller

Kroppsroller

Dermastamp

1,0 mm

Ansiktsroller

Kroppsroller

Dermastamp

 

1,5 mm

Ansiktsroller

Kroppsroller

 

 

2,0 mm

 Förbättra upptagningen av

 krämer och kosmetika

       

 Återfå spänst och lyster i Huden

 

 

 

 Hudförnyelse

 

 

 

 

 Solfläckar

 

 

 

 

 Lättare acneärr

 

 

 

 

 Anti-aging

 

 

 

 Rynkor

 

 

 

 Pigmentfläckar

 

 

 

 Djupare acneärr

 

 

 

 Bristningar

 

 

 Celluliter

 

 

 Kroppsärr

 

 

 Graviditetsbristningar

     

 

Osäker vilken storlek du ska välja? Kontakta oss så hjälper vi dig.
Hudroller.se © 2019